Home

Welkom bij COSTA DORADA SERVICE

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

  • Komt u wonen aan de Costa Dorada? Wij kunnen u helpen om uw emigratie uit Nederland zo soepel mogelijk te laten verlopen en assisteren bij alle registraties, inschrijvingen, etc.
  • Heeft u hulp nodig bij het vertalen of tolken naar het Spaans?, wij kunnen u helpen. Of u nu hier woont of op vakantie bent.

Heeft u een vraag / verzoek met betrekking tot andere zaken dan bovengenoemde?, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Vertaalservice

Het kan zijn dat u op vakantie bent aan de Costa Dorada en ineens te maken krijgt met een situatie waardoor u bij officiële instanties belandt wat meestal veel spanning met zich meebrengt! U zit er zeker niet op te wachten om met handen en voeten uit te leggen wat de situatie is, hoe het is ontstaan en wat er gebeurd is. Het is prettig om iemand bij u te hebben die voor u in het Spaans het woord doet.

Maar als u hier woont en de taal niet voldoende beheerst, in welke situatie dan ook, is het eveneens prettig om iemand tot uw beschikking te hebben die voor u in het Spaans het woord doet.

Voorkom verwarring in de communicatie met de lokale bevolking, dat kan veel ongewenste en soms ingewikkelde situaties teweegbrengen.

Neem daarom contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.

Bel of mail voor meer informatie.  

 

  

Assistentie

U heeft besloten in Spanje te komen wonen aan de Costa Dorada (Tarragona). Op zich een mooie maar ook een grote stap!

Heeft u al een woning gevonden?

U moet bij verschillende instanties zijn voor inschrijvingen bij gemeenten, scholen, Seguridad Social (ziektekostenverzekering), aanvragen van een NIE (Spaanse identiteitsnummer). Dan is het heel handig als u iemand tot uw beschikking heeft die u hierin wegwijs kan maken.

Welke documenten heeft u nodig en waar moet u zijn voor het aanvragen van uw NIE? Een NIE is (Número de Identidad de Extranjero) uw Spaanse Burger Service Nummer.

Waar moet u zijn voor het aanmelden van uw kinderen op school? Dit gebeurt meestal via de gemeente door middel van het invullen van een formulier, waarin ook de voorkeur voor school wordt gevraagd.

Heeft u al werk of zoekt u werk aan de Costa Dorada of omstreken? Kijk dan op www.recruit4.work

Wat heeft u nodig om u hier in te kunnen schrijven bij de gemeente of Seguridad Social? Een huur- of koopcontract van uw woning is essentieel voor uw Bungalow op 500 meter van strandregistratie bij de gemeente.

Denk ook aan de communicatie met de diverse nutsbedrijven waar u zich aan wilt melden voor uw woning. Of het aansluiten van een telefoon- en internetverbinding.

Hoe en waar kunt u de verlenging van uw rijbewijs aanvragen?

Bent u de taal niet geheel machtig en moet u één van de bovengenoemde handelingen verrichten, bijvoorbeeld? Dan heeft u gevonden wat u zocht!

Wij spreken Nederlands, Spaans en Engels en zijn u graag van dienst.

Bel of mail voor een vrijblijvend intakegesprek!